Hoito- ja tukipalvelut

Senioriasunnoissa asuminen ei ole ympärivuorokautista palveluasumista. Senioriasumisen hoivapalvelut ovat kotiin annettavia palveluita. Kotihoitopalvelut räätälöidään senioriasukkaalle kunkin tarpeen mukaan.

Hoitopalvelut

Hoitopalvelu on esimerkiksi aamutoimissa avustamista, lääkkeiden antoa, pukemisapua, kylvetyspalvelua, ateriapalveluihin saattamista, ulkoiluttamista.

Kotisairaanhoito on esimerkiksi lääkkeiden jakoa, terveydentilan tarkkailua, verinäytteen ottoa, haavanhoitoa ja muistitestin tekemistä.

Hoitopalveluita voi maksaa itse tai Jyväskylän kaupungin palvelusetelillä. Katso lisätietoja Palse.fi-portaalista. Voit etsiä siellä palveluita, vertailla palveluntuottajia, tarkistaa palvelusetelisi tai maksusitoumuksesi tiedot ja seurata käytettävissä olevien palvelujen määrää.

Tukipalvelut

Telkänpesän senioriasumiseen voi saada monenlaisia tukipalveluita.

Ateriapalvelut

Ateriapalvelut

Telkänpesässä on jakelukeittiö ja ruokasali, josta saa maukasta ja kodinomaista ruokaa ympäri vuorokauden. Ateriat tarjotaan seisovasta pöydästä ja ne valmistaa Keski-Suomen sairaskotisäätiö. Aterioiden pöytiin ja kotiin viemiseen saa tarvittaessa apua.

Telkänpesän ruokasalissa (Telkäntie 2A) voivat myös talon ulkopuoliset asiakkaat käydä syömässä.

Ruokailuaikataulu

  • Aamupala klo 7.30–9.30
  • Lounas klo 11–12.30
  • Päiväkahvi 14–15.00
  • Päivällinen 16–17.00

Iltapala viedään koteihin.

LIITE RUOKALISTA

LIITE ATERIAHINNASTO

Kysy lisää: Telkänpesän keittiö, puh. 040 562 8799

Siivouspalvelut

Siivouspalvelut

Siivouspalvelua on saatavissa sopimuksen ja tarpeen mukaan. Ylläpitosiivous sisältää imuroinnin, pölyjen pyyhkimisen lattioilta ja näkyviltä pöytäpinnoilta ja wc:n pesun.

Ylläpitosiivous 30–40 euroa/kerta

Turvapalvelut

Turvapuhelin

Senioriasunnoissa on turvapuhelin. Turvapuhelin on vain hätäpainike.

Käyttömaksu 30 e/kk

Pyykkihuolto

Pyykkihuolto

Pyykkihuolto tapahtuu Telkänpesän pyykkituvassa ja sisältää vesipestävän pyykin. Maksu sisältää pyykin pesun kerran viikossa. Lakanat mankeloidaan. Pyykkihuoltoa saa hankkia myös pyykkikoneellinen kerrallaan.

Pyykkihuolto 40 euroa/kk

Konepesu kerrallaan 10 euroa/koneellinen

Palveluohjaus ja viriketoiminta

Palveluohjaus ja viriketoiminta

Telkänpesän ammattitaitoinen palveluohjaaja ohjaa asiakkaita tarvittavien palvelujen piiriin. Palveluohjaukseen kuuluu myös lomakkeiden täyttäminen ja sosiaalietuuksien hakemisessa avustaminen.

Telkänpesän palvelukeskuksessa järjestetään monenlaista toimintaa. Liikunnallisia ryhmiä ovat mm. kuntosaliryhmät, vesivoimistelu ja tuolijumpat. Hengellistä toimintaa järjestää mm Jyväskylän seurakunta. Telkänpesässä toimii myös Kansalaisopiston musiikkipiiri ja läheisten koulujen oppilaat käyvät säännöllisesti esiintymässä. Palvelukeskuksessa järjestetään taide- ja kulttuuritapahtumia sekä konsertteja.

Telkänpesän kuntosalilla ja uima-altaalla on myös omatoimivuoroja ilman ohjausta.

Palveluohjaukseen ja viriketoimintaan osallistumisen hinta on 25 e/kk.