Palveluasuminen ja palvelutalot

Tervetuloa meille asumaan

 • yksityisenä henkilönä
 • palveluseteliasiakkaana
 • kuntien maksusitoumuksella tulevana asiakkaana

Palvelutalomme tunnetaan korkeatasoisista ja asiakkaat huomioivista vanhustenhuollon palveluista, lämpimästä ilmapiiristä sekä virikkeellisestä hoitoympäristöstä. Toiminta perustuu osaavaan ja ystävälliseen henkilöstöön, jonka työhyvinvoinnista huolehditaan. Tämä takaa asiakaslähtöisen, yksilöllisen ja tarkoituksenmukaisen palvelun.

Ammattitaitoinen hoitohenkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti. Ympärivuorokautinen asuminen pitää sisällään henkilökohtaisen hoidon, ateriat, siivouksen, pyykkihuollon, wc-paperit. Asiakkaille laaditaan henkilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma. Lääkäri käy joka viikko. Lääkkeet jäävät asiakkaan kustannettavaksi.

Ympärivuorokautinen asuminen – Telkänsiipi

Ympärivuorokautinen asuminen on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat hoivaa 24/7.  Telkänsiiven hoivakodissa on neljä ryhmäkotia, joissa on 55 palveluasuntoa. Asunnoista kuusi on kaksioita (38 m²), jotka soveltuvat erinomaisesti pariskuntien asumiseen. Loput asunnot ovat yksiöitä (25–26 m2). Kaksioissa ja muutamassa yksiössä on keittiövarustelu. Ullakkokerroksessa on saunaosasto, josta on upeat näkymät Jyväsjärven ylle. Asunnot kalustetaan osittain itse ja asumisen ajaksi asiakas hankkii kotivakuutuksen.

Telkänsiiven kiinteistö on rakennettu vuonna 2015. Talo on viihtyisä ja asianmukaisesti varusteltu nykyaikainen hoivakoti. Ryhmäkotiasunnot soveltuvat erinomaisesti muistisairaille tai liikuntakyvyn osittain tai kokonaan menettäneille henkilöille.

Telkänsiiven ryhmäkotien seinillä on laadukasta taidetta. Talossa järjestetään viriketoimintaa ja liikuntaryhmiä sekä Telkänpesän palvelukeskuksen toimintaryhmiin on mahdollisuus osallistua. Telkänpesän kuntosali ja uima-allas ovat kaikkien asukkaiden käytettävissä. Omaiset ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan hoidon suunnitteluun ja toteutukseen.

Lyhytaikainen asuminen

Telkänsiipeen voi tulla asumaan lyhytaikaisesti esim. omaishoitajan loman ajaksi tai sairaalasta kotiutumisen yhteyteen. Lyhytaikainen asuminen on määräajaksi sovittua hoiva-asumista. Jakso voi olla kertaluonteinen tai säännöllinen toistuva hoitojakso, joka kestää muutamasta päivästä useaan kuukauteen. Hoitoon voi tulla myös vain päiväajaksi, esim klo 8-16.00. Lyhytaikaista hoitoa saa räätälöitynä monenlaisilla palveluilla. Hoito sisältää asumisen, henkilökohtaisen hoidon, ateriat, siivouksen, pyykkihuollon ja viriketoiminnan. Lääkkeet ja vaipat asiakas tuo tullessaan.

Telkänsiipeen voi tulla myös vain päiväajaksi, esim klo 8.00–16.00 väliseksi ajaksi.

Hoitojaksojen varaukset ja lisätiedot

Lyhytaikaisen asumisen yhteyshenkilö

Mirja Ikonen puh. 040 7449787

mirja.ikonen@telkanhoiva.fi

Lyhytaikaisen hoidon maksut

Lyhytaikaisen hoidon vuorokausihinta on 100–120 e/vrk. Palvelun voi maksaa itse tai kotikunnan myöntämällä omaishoidon palvelusetelillä.

Muistilista, kun tulet lyhytaikaiseen asumisen

Ota mukaan:

 • lääkkeet
 • henkilökohtaiset apuvälineet ja tarvittaessa vaipat
 • henkilökohtaiset hygienia- ym. tarvikkeet (hammasharja, hammastahna, partakone yms.)
 • vaihtovaatteet ja yöpuku
 • sisätossut tai villasukat
 • puhelin

Hakeminen

Hakeminen ympärivuorokautiseen palveluasumiseen

Asukkaat tulevat Telkänsiiven ympärivuorokautiseen asumispalveluun kuntien myöntämillä maksusitoumuksilla tai palvelusetelillä ja myös itse maksaen. Ota yhteys kunnan/kaupungin vanhuspalveluja järjestävään tahoon ja kysy mahdollisuutta ympärivuorokautiseen asumispalveluun.

Lisätiedot ympärivuorokautisesta asumisesta:

Palvelupäällikkö Mirja Ikonen
Puh. 040 744 9787

mirja.ikonen@telkanhoiva.fi

Telkänhoiva Oy

Telkänsiipi

Telkäntie 2D

40400 Jyväskylä

Hinnat ja maksut

Ympärivuorokautisen hoidon maksut

Hoitopalvelumaksu (kuukaudessa) määräytyy seuraavasti:

Nettotuloista vähennetään seuraavat maksut:

 • vuokra (Telkänsiivessä noin 650e/kk)
 • ateriamaksut 31 x 13,20 € (409,20 €)
 • henkilökohtainen käyttövara 188,50 €
 • tukipalvelumaksu 219,65 €

Vähennysten jälkeen jäävästä tulosta peritään 60% palveluasumisen hoitomaksua. Asumis- ja hoitotukea voi hakea KELA:lta.

Vanhusten palvelujen asiakasmaksuista voit lukea lisää Jyväskylän kaupungin nettisivuilta: